تولید ورق گالوانیزه

From Shiapedia

Revision as of 01:35, 24 September 2024 by 79.137.113.173 (Talk)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

گالوانیزاسیون فرآیندی است که یک لایه محافظ، روی فولاد یا آهن اعمال می‌کند تا از زنگ زدگی و خوردگی آن جلوگیری کند و به طور گسترده در صنایع مختلف، مانند ساخت و ساز، خودروسازی قيمت ورق گالوانیزه و صنایع دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما همه محصولات گالوانیزه شده ویژگی‌های یکسانی ندارند و عوامل مختلفی بر کیفیت و عملکرد پوشش آنها تأثیر می‌گذارند. در این میان می‌توان به فرآیند آماده‌سازی سطح، ضخامت روی، کنترل کیفیت و نگهداری اشاره کرد. در این مقاله، ما این نکات مهم را به تفصیل مورد بحث قرار خواهیم داد تا از کسب بهترین نتیجه از گالوانیزه کردن محصولات فولادی اطمینان پیدا کنید.

صنعت انرژی
صفحات فولادی گالوانیزه برای ساخت نیروگاه‌ها، برج‌های انتقال، خطوط لوله، توربین‌های بادی و پانل‌های خورشیدی نیز کاربرد دارند. این محصولات فولادی هدایت الکتریکی بالایی دارند و نیاز به نگهداری در آن‌ها نیز نسبتاً ناچیز است. با این حال، به‌خوبی از خوردگی و فرسایش محافظت می‌کنند و در برابر دماهای بالا و فشارها نیز مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. تمام این موارد باعث شده استفاده از ورق گالوانیزه برای صنعت انرژی مورد استقبال خوبی قرار بگیرد.

ضخامت روی
دومین مورد از لیست نکات مهم در گالوانیزه کردن فولاد، موضوع انتخاب ضخامت مناسب روی است. ورق گالوانیزه ضخامت پوشش روی تعیین‌کننده میزان محافظت و دوام محصول نهایی خواهد بود. هرچه پوشش، ضخامت بیشتری داشته باشد در برابر خوردگی و سایش بیشتر مقاومت می‌کند. با این حال، ضخامت پوشش همچنین به عوامل مختلفی مانند ترکیب و دمای وان (استخر) روی، زمان غوطه‌وری و سرعت برداشتن محصول و قيمت ورق گالوانیزه ترکیب شیمیایی و ضخامت فولاد یا پایه آهن بستگی دارد. بنابراین، نمی‌توان مقدار ثابتی از ضخامت روی را برای همه محصولات مشخص کرد. در عوض، استانداردهای صنعتی و مشخصات فنی وجود دارد که الزامات حداقل ضخامت روی را برای دسته‌های مختلف محصولات ارائه می‌دهد. این استانداردها با در نظر گرفتن نوع کاربرد و شرایط استفاده از محصولات، به انتخاب ضخامت مناسب روی می‌پردازند. برای درک بهتر موضوع ضخامت پوشش روی و موضوعات مرتبط با آن، می‌توانید مقاله‌ی ورق گالوانیزه چیست را مطالعه کنید.

blogfa.comکاربردهای صنعتی گالوانیزه
مواد گالوانیزه به دلیل خواص منحصر به فرد خود، در طیف گسترده‌ای از صنایع کاربرد دارند. پوشش روی، آن‌ها را در برابر خوردگی مقاوم می‌کند و برای محیط‌های مرطوب، شیمیایی یا شرایط آب و هوایی سخت کاملا ایده‌آل می‌سازد. در این بخش به صورت تخصصی به ورق گالوانیزه بررسی کاربردهای صنعتی این ورق‌های فولادی روکش‌دار می‌پردازیم و موارد استفاده از آن‌ها در صنایع مختلف را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

wiktionary.orgفلاکس زنی:
عمل فلاکس زنی در تولید قطعات دارای عملکردی سه گانه است. اولین عملکرد آن این است که قابلیت خیس شدن سطح قطعه را تضمین می‌کند. دومین عملکرد آن این است که باعث تقویت واکنش متالورژیکی بین آهن و روی در هنگام غوطه‌ور شدن قطعه می‌شود. و در نهایت، قبل از ورود قطعه به حمام، فلاکس زنی از اکسیداسیون قطعات جلوگیری می‌کند.

برش ورق گالوانیزه یکی دیگر از روش‌های شکل‌دهی به این ورق‌ها است. در این روش از ابزارهای لیزری اکسیژنی و نیتروژنی استفاده می‌شود تا ورق‌های بزرگ را به شکل‌های مورد نظر برش دهیم. برخلاف روش‌های قبلی که هدف آن‌ها شکل دادن به کل قيمت ورق گالوانیزه بود، در برشکاری هدف ما دسترسی به ابعاد و اشکال مورد نظر است. در مورد روش‌ها و مزایای این روش در مقاله‌ی برش ورق گالوانیزه صحبت کرده‌ایم.

Personal tools