انواع نبشی

From Shiapedia

Revision as of 09:05, 29 September 2024 by 79.137.113.173 (Talk)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

گالوانیزه کردن موجب افزایش مقاومت نبشی در برابر زنگ‌زدگی می‌شود. برای گالوانیزه کردن لازم است نبشی تمیز شده باشد و هیچ‌گونه زنگ‌زدگی بر روی آن نباشد؛ در این صورت پوشش خیلی خوب بر روی نبشی قرار می‌گیرد. به‌منظور گالوانیزه کردن، آبکاری عملیاتی همچون تمیزکاری، آب‌کشی و خشک‌کردن قبل از وارد نمودن قطعه به داخل وان انجام می‌گیرد. عملیات گالوانیزه سازی به دو روش حرارتی و روش آبکاری سرد انجام می‌شود. قابل توجه اینکه گالوانیزه کردن سپری نیز به همین طریق انجام می شود. در این قسمت به‌طور مختصر به توضیح هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت:

وزن نبشی
یکی از موضوع‌های مهمی که باید به آن اشاره شود، توجه به وزن نبشی است. وزن مقاطع باید با توجه به نیازهای پروژه و مقررات مربوطه در نظر گرفته شود. انتخاب محصول با وزن مناسب می‌تواند به پایداری و استحکام ساختمان کمک و از ایجاد مشکلات در آینده جلوگیری کند. در کنار تمام نکاتی که به آن اشاره شد، اصطلاحاتی برای خرید نبشی نیز وجود دارند که باید از آنها آگاه باشید تا بتوانید به راحتی به خرید محصولات مورد نیاز خود بپردازید:

1. مدل بال مساوی
در انواع نبشی نقشه‌های ساختمانی، مقاطع فولادی مقاطع فولادی مورد بحث دارای بال‌هایی با طول برابر هستند. آن‌ها با حرف انگلیسی L مشخص می‌شوند و برای نمایش بال‌های مساوی، پس از حرف L، سایز بال را ذکر می‌کنند. به عنوان مثال، L400 نشان‌دهنده‌ی نوع بال مساوی با طول 400 میلی‌متر است. تقاضا برای استفاده از نبشی بال مساوی بیشتر از نوع بال نامساوی است.

استاندارد نبشی استیل
طبیعتا هر نوع نبشی تحت استانداردها و قوانین خاصی ساخته می شوند. تاکنون توانایی تولید انواع مختلف نبشی‌های استیل در داخل کشور وجود نداشته است؛ زیرا فناوری ساخت فولادهای ضدزنگ هنوز در کشور بومی نشده و به‌همین‌دلیل اکثر نبشی‌های استیل در بازار کشور، از کشورهای اروپایی وارد می‌شوند. این نبشی‌های وارداتی تحت استانداردهای روز دنیا مانند ASME به‌ تولید می‌رسند؛ از اصلی‌ترین و رایج‌ترین استانداردهای بین‌المللی برای ساخت نبشی انواع نبشی استیل، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

شرکت فولاد اصفهان
شرکت فولاد اصفهان در سال 1376 در شهرک صنعتی اشترجان اصفهان تاسیس شد و به تولید انواع قطعات صنعتی و ساختمانی می‌پرداخت. این شرکت اولین تولیدکننده نبشی در ایران است و محصولات آن با نام نبشی سپاهان شناخته می‌شوند. این قطعات در اندازه‌های 65 تا 150 تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

مقایسه انواع نبشی‌های خاص بر اساس روش ساخت، اندازه، جنس و کاربردها
نوع نبشی روش ساخت اندازه‌ها جنس مقاطع فولادی کاربردها
نبشی لقمه برش و خرد کردن شاخه‌های نبشی اندازه‌های دلخواه فولاد آسانسور، استحکام بخشی به ستون‌ها و کف ساختمان
نبشی اسپیرال نورد گرم بال مساوی 20203 تا 50505 فولاد خرپا، اتصال پل‌ها به ستون‌ها، اتصال تیرآهن‌ها، اتاق آسانسور، اتصالات مختلف در سازه‌ها، ماشین آلات صنعتی، دکل‌های انتقال نیرو
نبشی کرنربید تولید شده به شکل‌های مختلف (C، U، رانر، کرنر تراز، کرنربید سقفی) اندازه‌های مختلف گالوانیزه، کاغذی، پلیمر (پلاستیکی) محافظت در کنج‌های 90 درجه سقف، دیوار یا ستون، ساخت کناف ساختمان
معرفی انواع نبشی‌های خاص-پیوان مرجع قیمت آهن-\d,hk

فرمول بالا برای محاسبه وزن نبشی‌های ساخته شده بر اساس استاندارد اروپایی که اصطلاحاً به آن نبشی سنگین می‌گویند، قابل استفاده است. اما در بازار وزن نبشی در یک سایز مشخص، ممکن است در کارخانجات مختلف متفاوت باشد. به نبشی‌هایی که وزن آن‌ها از استاندارد تعریف شده کمتر است، نبشی سبک گفته می‌شود. نبشی‌های سبک وزن کمتر و در نتیجه قیمت پایین‌تری در مقایسه با نبشی‌های سنگین دارند و براساس کیفیت محصول تولیدی وزن‌های مختلفی از آن‌ها در بازار موجود است. بیشتر کاربرد نبشی‌ سبک در مواردی است که نبشی تحت فشار و نیروی زیادی قرار ندارد. برای محاسبه وزن نبشی‌های سبک می‌توانید از فرمول زیر استفاده کنید:

Personal tools