ورق سیاه چیست؟

From Shiapedia

Jump to: navigation, search

sdessar.comرولینگ
رولینگ میلگرد، یا به عبارت دیگر رزوه، فرایندی است که در آن میلگردهای فولادی به وسیله غلتک‌ها و دستگاه‌های مختلف، شکل‌دهی می‌شوند. این فرایند باعث تغییر شکل، افزایش طول و ایجاد دندانه‌هایی روی سطح میلگرد می‌شود، به طوری که میلگردهای نهایی شکل طولی و صاف و انعطاف‌پذیرتری داشته باشند. از رولینگ میلگرد در صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز، خودروسازی، صنایع لوله‌سازی، و تولید ابزار و ماشین‌آلات استفاده می‌شود.

ضمنا شما می‌توانید نمودار قیمت ورق سیاه هر کارخانه را در سایت پیوان مشاهده نمایید. تنها کافیست روی آیکون زیر که در انتهای سمت چپ جداول قرار دارد؛ قيمت ناودانی کلیک نمایید تا نمودار قیمت ورق سیاه کارخانه‌های مختلف را به تفکیک مشاهده نمایید.

روش کوره بلند
در این روش برای ناودانی تولید شمش فولادی ابتدا سنگ آهن به همراه کک و آهک داخل کوره ریخته شده و ضمن تبدیل آهن به فولاد مذاب، ناخالصی‌های آن مانند کربن جداسازی می‌شود. در مرحله‌ی ریخته‌گری باید فلز مذاب داخل قالب‌های مخصوص ریخته شود. بعد از اینکه مواد مذاب داخل قالب‌های شمش با ابعاد استاندارد ریخته شدند، روی غلتک قرار گرفته و با پاشیدن آب باعث افزایش سرعت انجماد فولاد می‌شوند. در مرحله‌ی نهایی شمش‌ها را از قالب‌ها خارج می‌کنند.

استاندارد شمش فولادی
در تولید تمام محصولات فولادی یک سری استانداردهای مشخص وجود دارد که کارخانه‌های سازنده بر اساس آنها عمل می‌کنند. برای تولید شمش هم از دو استاندارد DIN آلمان یعنی گریدهای St37 و St57 و استاندارد روسی یعنی گریدهای 3sp و 5sp استفاده ناودانی می‌شود. این گریدهای مختلف از نظر خصوصیات مکانیکی با هم متفاوت هستند.

صنعت خودروسازی؛ برای اجزاء و قطعات مختلف وسایل نقلیه
صنعت ساخت و ساز؛ برای بخش‌های پیش‌ساخته و افزایش مقاومت سازه
صنعت نفت؛ استخراج و انرژی
ساخت تجهیزات کشاورزی
ساخت راه‌آهن و قطارها
ساخت لوازم خانگی، مبلمان منزل و دکوراسیون
ساخت انواع تجهیزات صنعتی
راه‌سازی و تجهیز راه‌ها
روش‌های تولید ورق سیاه
برای بررسی شیوه ساخت ورق فولادی سیاه در ابتدا لازم است به این نکته توجه داشته باشیم که این ورق‌ها تنها با روش نورد گرم ساخته می‌شوند. با این حال، ایجاد برخی تغییرات کوچک در فرآیند ساخت این ورق‌های فولادی باعث شکل‌گیری انواع ورق سیاه می‌شود و محصولاتی با ویژگی‌هایی کمی متفاوت را شاهد خواهیم بود. در مقاله‌ای جداگانه به موضوع روش های تولید ورق سیاه خواهیم پرداخت، با این حال، برای آشنایی بیشتر با این روش‌های مختلف و انواع آن‌ها، خوب است آن‌ها را کمی دسته‌بندی کنیم:

ریخته گری پیوسته
مرحله‌ی فرآوری انواع شمش فولاد به این صورت است که با استفاده از عملیات ریخته‌گری شمش، که ccm نامیده می‌شود. اقدام به ذوب کردن شمش فولادی می‌کنند سپس فولاد مذاب وارد محفظه‌ای به‌نام تاندیش می‌شود. فولاد مذاب بعد از عبور از تاندیش، داخل قالب‌های مسی گذاشته می‌شود. از زیر این قالب مسی، آب سرد توسط آب‌پاش مخصوص پودری با فشار 0.2 تا 0.3 مگاپاسگال، بر روی مواد مذاب سیال می‌ریزد. میزان آب‌پاشی تا زمانی طول می‌کشد که هسته شمش تشکیل شود. به همین دلیل در هنگام خارج کردن شمش، از بخش خنک‌کننده، مواد مذاب به صورت جامد هستند. در مرحله‌ی بعد مواد جامد تشکیل شده را از غلتک‌های مخصوصی عبور داده تا سطح بالایی و پایینی شمش، هموار، صاف و صیقلی شود. در مرحله پایانی شمش به اندازه مورد نیاز جهت تهیه شمش بیلت، بلوم یا اسلب برش داده می‌شود و در نهایت وارد بازار می‌شود.